Atelier de gătit sănătos pentru copii – 3 Noiembrie

Nicoland, alături de Andreea, îi învită pe copii să devină bucătari. Vom pregăti paste integrale cu ciuperci pleurotus călite în ceapă roșie și sos alb vegan.

Pentru început va exista o parte introductivă, în care prezentăm alimentele și în ce constă rețeta. Continuăm cu prepararea sosului 100% vegetal (caju hidratat, lămâie, fulgi de drojdie inactivă, lapte de caju). In timp ce pastele fierb, vom vorbi despre tipuri de ciuperci și, astfel, vom incepe prepararea legumelor. Când totul este gata, vom servi o porție delicioasă de paste în formă de litere, preparate cu mânuțele noastre din ingrediente atent alese. Cei mici vor gusta o masă bogată în proteine vegetale, ce acoperă nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă.

Ce beneficii aduce acest atelier de gătit?

Atelierul își propune să dezvolte într-un mod jucăuș, atractiv și provocator abilitățile și sociabilitatea copiilor și să extindă cunoștințele acestora despre implicațiile complexe pentru sănătate ale unei alimentații gustoase și echilibrate. Cei mici învață să aibă răbdare, să lucreze în echipă, să descopere gusturi diferite, să folosească ustensile din bucătărie și descoperă informații noi în ceea ce privește alimentația.

Rețetele alese sunt întotdeauna vegane cu ingrediente locale și de sezon (când permite anotimpul), fără zahăr, coloranți, aditivi sau conservatori și pot fi preparate și acasă, împreună cu familia.
Cu aceast workshop Andreea isi propune să ofere copiilor un cadru armonizat în care învățăm să iubim legumele, fructele, dulciurile fără zahăr, gusturile noi și combinatiile inedite.
Tot ce trebuie să faceți este să veniți cu poftă de gătit și de jucat. De restul ne ocupăm noi.

Incheiem sesiunea de gătit sănătos cu 30 de minute de joacă în curtea Nicoland (sub supravegherea părintelui).

Data: sâmbătă, 3 noiembrie

Ora: 10:00

Tarif sedinta (1 oră): 55lei (atelierul va avea loc cu minim 5 participanți)

Înscrieri: contact@nicoland.ro/ sms sau whatsapp la 0753 029 029

Vârstă recomandată: peste 3 ani

Andreea a început să își împărtășească pasiunea despre un stil de viață sănătos de acum 2 ani. A dezvoltat un concept de alimentație echilibrată, fără zahăr, bazat pe legume, prin intermediul unor ateliere de gătit pentru copii, susținute în cadrul grădinițelor. Prin aceste ateliere, care cumulează informațiile dobândite, cursurile la care a participat, experiențele din lucrul cu copiii, Andreea își propune să clădească bazele unei alimentații sănătoase într-un mod simplu și jucăuș.

De la 11.30 urmează și o sesiune de yoga, Yoga Family la Nicoland, tot cu Andreea. Pentru înscrierile la ambele ateliere: gătit sănătos și yoga family beneficiați de o reducere de 10%.