Este perioada decorațiunilor de Crăciun și cel mic este nerăbdător să facă cunoștință cu ele? Este la primul lui Crăciun și vrei să îl ajuți să îl descopere senzorial? Atunci te invităm la Nicoland pentru ca piticul tau să cunoască texturi calde si reci, moi si aspre. Nu lipsește nici aleea senzorială cu foșnet și diversitate sau luminițele de Crăciun.
Copiii sunt în permanență însoțiți de un părinte și ghidați de Mădălina și Luminița, educatoare Nicoland.
Așteptăm 8 pitici sănătoși și veseli.
Atelier senzorial pentru copii mici
Data: vineri, 14 decembrie
Ora: 10:00
Tarif: 1 adult+ 1 copil = 45 lei
Înscrieri: contact@nicoland.ro sms sau whatsapp la 0753 029 029
Vârstă recomandată: 1 an și 6 luni – 3 ani
Care sunt beneficiile jocului senzorial pentru copil?
Joaca senzoriala este un univers de stimuli de invatare. Contribuie semnificativ la dezvoltarea creierului. Dupa ce reuseste sa faca primii pasi copilul se lanseaza in misiunea de cunoastere si dezvoltare a lumii intinse din jurul sau.
Perioada 1 – 3 ani este una de mari explorari si descoperiri senzoriale, de joaca senzoriala orientata catre in afara corpului. Joaca senzoriala contribuie la dezvoltarea cognitiva, a limbajului, a abilitatilor sociale, a ariei emotionale, a ariei fizice si a creativitatii copilului.
Cand un copil exploreaza diferite materiale (conuri de brad, beteală, globuri rotunde) își dezvoltă simțul atingerii, ceea ce creeaza premisele invatarii altor abilitati, ca de exemplu identificarea obiectelor dupa atingere, intarirea abilitatilor motorii fine (apuca, pune in recipient, scoate, varsa). Aceste demersuri motorii ajuta la dezvoltarea si intarirea traseelor neuronale. Totodata, materialele atinse au tot felul de proprietati: unele sunt moi, unele tari, unele aspre sau fine, unele reci, unele calde.
Descoperirea si diferentierea acestor caracteristici reprezinta primii pasi inspre clasificarea si sortarea obiectelor.