Grădinița Nicoland este un loc prietenos, cu oameni calzi și blânzi, care și-au asumat misiunea de a participa la crearea unor amintiri plăcute despre copilărie și a unor repere sănătoase pentru viitorul adult.
Personalul |
- Personalul responsabil de o grupă de grădiniță este format din educator și asistent educator/îngrijitoare. De asemenea, psihologul va participa săptămânal la activitatea educațională și va discuta cu educatorii.
- Educatorii și asistenții-educatori, precum și îngrijitoarea, sunt aleși în urma unei selecții atente, fiind obligatoriu ca fiecare dintre ei să rezoneze cu principiile noastre de creștere și educație a copiilor: blândețe, respect pentru copil, comunicare asertivă, răbdare, dorința de a învăța și de a se perfecționa. Ei vor elabora evaluările copiilor și vor oferi feed-back scris (dar și verbal) zilnic părinților.
Activitățile |
- Activitățile educative de la grădiniță sunt bazate pe curriculum national, implementate prin metodele clasice combinate cu cele din pedagogiile alternative. Dimineața sunt activitățile educative, limba engleză și limba germană.
- Activități opționale au loc, de obicei, după amiaza: ateliere de artă creativă, gătit sănătos, dans, dezvoltarea inteligenței emoționale, eematico. Înscrierea este opțională. Prețul atelierelor nu este inclus in taxă.
Criteriile de înscriere: înclinațiile și preferințele copiilor. Vârsta nu este un criteriu. Grupele sunt mixte, respectând un număr maxim de copii pentru desfășurarea optimă a activității. - Atelier de artă creativă – Creative Kid. Prin pictură, desen și modelaj, copilului îi sunt create deprinderi de lucru, capacități de exprimare. Este ajutat să realizeze corespondențele între elementele de limbaj plastic și natură, îi este stimulată expresivitatea și creativitatea si își dezvoltă armonios și multilateral personalitatea. Atelierul de arte plastic este susținut de Andreea Coțofană, absolventă a Facultatii de Arte Plastice (Belgia) si un Master in ‘Pedagogie alternativa’ si ‘Exprimare prin arta’. Are o experienta in lucrul cu copiii de aproape 5 ani.
- Atelier de gătit sănătos – Healthy Kid. Atelierul își propune să dezvolte într-un mod jucăuș, atractiv și provocator abilitățile și sociabilitatea copiilor și să extindă cunoștințele acestora despre implicațiile complexe pentru sănătate ale unei alimentații gustoase și echilibrate. Atelierul de gătit sănătos de la Nicoland, grădiniță sector 2, este susținut de Andreea Coțofană.
- Programul Eematico I can Be îi stimulează pe cei mici pe toate cele trei mari planuri ale dezvoltării personale (fizic, cognitiv şi socio-emoțional). Cursul pune în practică noțiuni abstracte cu care se întâlnesc copiii în cadrul programei obligatorii, ca matematica și știința.
- Atelier Dezvoltarea inteligenței emoționale susținut de Ioana Cozma, psiholog și logoped în cadrul Nicoland, grădiniță sector 2.
- Zumba® Kids & Kids jr este susținut de Rafaelle Bortoș, instructor de Zumba pentru adulți și copii. – suspendat temporar.
- Zilnic: ieșiri în curte, înainte de prânz și după ateliere.
- Lunar: activități extracurriculare (spectacole de teatru, vizite la muzee, Grădina Botanică, Ferma Animalelor etc., petreceri tematice, excursii de o zi) şi activități de parteneriat (poliție, pompieri), în funcție de temele săptămânale.
Asistență medicală și psihologică |
- Evaluarea: inițială, necesară încadrării în grupă în funcție de rezultate, prioritar, și apoi de vârstă: parțială (ianuarie) și finală (iunie). La evaluarea finală își aduce contribuția și psihologul, care a urmărit evoluția socială, emoțională a copilului. Evaluările parțială și cea finală sunt discutate individual cu fiecare părinte.
- Asistență medicală și psihologică. Asistenta medicală asigură triajul zilnic, iar medicul realizează consultația săptămânală.
Psihologul observă copiii, discută cu educatorii și părinții care solicit acest lucrur. Bilunar, organizează o ședință de grup cu personalul, menită să contribuie la reglarea eventualelor tensiuni, găsirea de soluții pentru micile incidente între educator și partenerii lor (copii, părinți sau ceilalți educatori).
Valori transmise și comunicare |
- Înlocuim televizorul cu povești, cântece și jocuri. Folosim tehnologia ca suport pentru activitatea educațională. La această grădiniță din sector 2 nu veți găsi televizor.
- Educăm copiii în spirit ecologic, cu respect față de mediul înconjurător. Ieșim periodic în parcul Circului din sector 2. În interior la această grădiniță din sector 2 avem coșuri de gunoi pentru colectare selectivă.
- Întâlniri periodice cu părinții pentru comunicări și feed-back. Implicam si parintii in activitatea noastra. Avem trei propuneri: părinte-jucator (părintele ghidează și organizează jocul), părinte-cititor (părintele citește o poveste), părinte-erou (părintele le prezintă copiilor ocupația/pasiunea lui). La acestea se adaugă întâlniri-ședințe, dar și întâlniri cu activități comune părinte-copil cu ocazia diverselor evenimente (1 Martie, Paște, 1 Iunie, Ziua recoltei, Crăciun). În proiect: Consiliul Părinților, prin intermediul căruia părinții pot face propuneri.
Alimentația |
- Alimentația sănătoasă este unul dintre principiile noastre. Meniul, asigurat de o firmă de catering, este stabilit de un nutriționist, respectând necesarul caloric specific vârstei preșcolare (mic dejun, gustare de fructe, prânz, gustare după somn, gustare după atelier opțional). Deserturile sunt îndulcite doar cu miere, curmale, sirop de agave, foarte rar cu zahăr brun. Meniul este individualizat în cazul copiilor cu alimentație specială (cu alergii sau diverse restricții).
Dotări |
- Săli de clasă, sală de somn și sală de masă separate, sala pentru activitățile opționale, grupuri sanitare pentru copii și, separat, pentru personal.
- Curte de 200mp.
- Sistem de supraveghere video exterioară.
- Sistem de pază și protecție asigurat de o firmă specializată.
Înscrie-ți copilul acum!